skip to main content

Turnhout, Antwerpen, Beerse, provincie, Wijnegem, Vosselaar, Vorselaar, Lier, Wommelgem, Deurne, Schoten, Schilde, Ravels, Malle

schilder technieken

Technieken

Technieken

Traditioneel patineren op schrijnwerk en meubels

Deze techniek kan toegepast worden zowel op nieuwe als oude oppervlaktes en op ondergronden zoals massief hout, MDF, geschilderde oppervlaktes enz. Het is wel vanzelfsprekend dat voor ieder ander materiaal een andere voorbewerking van toepassing is. De bedoeling van deze techniek is om een object ouder (antiek) te laten uitzien en dit kan ver gaan tot zelf b.v. de memelgaatjes kunnen geschilderd worden. Ook sjablonen kunnen verwerkt worden bij deze techniek . De patine wordt door ons gemaakt en is een mengeling van lijnolie, terpentijn ,droogsel en olieverf. Verschillende keurcombinaties zijn mogelijk. Deze techniek wordt steeds afgewerkt met twee lagen vernis.

Patineren op muren

Met deze techniek kan men alle kanten op, deze wordt meestal aangepast naargelang het interieur en samenspraak met de klant. Bijna alle kleurcombinaties zijn mogelijk en kan zowel in een modern als in een meer rustiek of antiek interieur aangebracht worden. Deze techniek zal meestal afgewerkt worden met matvernis.

Moderne technieken

Bij deze technieken is het aanbod zo goed als onbeperkt en kan gaan over geschilderde vlakken, eigen ontwerpen, technieken met metaalkleur , maar ook een combinatie van traditionele technieken met een moderne toets.

schilders